2010. július 14., szerda

Tesztelőt keresek


Az óriásvirágok szalagjainak végeihez és a kapcsokhoz sikerült olyan aludrótot szereznem, ami jóval keményebb az eddig használtaknál (azért még így is elég lágy), és ki kellett próbálnom, hogy lehet-e belőle karkötőt készíteni. Lehet:) Viszont aluból még nem csináltam olyan ékszert, ami nagy felületen érintkezik a bőrrel, így nem tudom, hogy viselkedik: fog-e, vagy változik-e a színe. Ehhez keresek tesztelőt, akinek elküldeném a karkötőt, neki csak annyi dolga lenne, hogy hordaná, és leírná a tapasztalatait. Ha valakit érdekel, részletek a Facebook-on.

Frissítés! Mivel felmerült, hogy az alumíniumnak káros hatásai is lehetnek (részletek a kommentek között), így készítek egy másik karkötőt, most vörösrézből, és azt fogja megkapni, akit kisorsolok. Ha valaki nem szereti a vörösrezet, visszavonhatja a jelentkezést:)

14 megjegyzés:

Monaline írta...

Nagyon tetszik ez a karkötő!De nem lennék jó tesztelő,ritkán viselek karkötőt.:)

Tímel írta...

Hű,de nagyon jól néz ki !!

Ritkán hordok ezüstön kívül más fémet. Azonban nagyon szívesen segítem a munkádat :)

sesame írta...

A tesztelés lehet életfogytiglan? :D Tudod minden életkorban más az ember, ezért hosszasan kell tesztelni :D Csak az a baj, hogy én sem hordok karkötőt, egyszerűen nem tudom elviselni,ha bármi van a kezemen :( és munka közben még zavar is.. :( De fülbevalót nagyon szívesen tesztelek, bármikor :D

Hene írta...

Szívesen tesztelnék én is. Nem vagyok allergiás semmire, és sok karkötőm van...:)))

Kricsár Annamária írta...

Köszi:) Igen, a tesztelés életfogytiglani, nem kell visszaadni a végén:)
Viszont jelentkezni csak a Facebook-oldalamon lehet, így egyszerűbb, hogy csak egy helyről kell majd sorsolnom, így biztos nem hagyok ki senkit.

Krisztina írta...

jelentkezek-)

Cheeks írta...

Szijja!

szívesen lennék a tesztalanyod :))))

kobema írta...

Kedves Annamária!

Csodálatos ez a karkötő, mint minden ékszered, sőt ez különösen tetszik!
DE! Sajnos muszáj leírnom:
Az alumíniumnak sajnos számos igen káros hatása van a szervezetre. Nem szeretnék itt most tudományos leírásba bonyolódni, de a lényeg, hogy ezek a folyamatok bőrön keresztül is létrejönnek, ezért már néhány évtizede jellemző törekvés az elemi alumínium tartalmú használati tárgyak mellőzése. Ez a karkötő szerintem viszonylag nagy felületen találkozik a bőrrel, és ráadásul mivel a csuklón van, nagy eséllyel találkozik savakkal, lúgokkal (testápoló szerek, parfüm, ételek, stb - nem kell nagy mennyiségre gondolni), amik gyorsítják ezt a folyamatot, és ott van a fizikai hatás is, ahogy a bőrön finoman "dörzsölődik". Bocsánat, nem riogatni szeretnék, és természetesen mindenkinek önálló döntése, mennyi egészségügyi kockázatot vállal, de úgy éreztem ezt jó, ha tudjátok.
Kedves Ancsa, hidd el, csak a jó szándék vezérel, nagy rajongója vagyok az alkotásaidnak!

Macus írta...

Nagyon jól néz ki. Gratulálok

Kricsár Annamária írta...

Szia! Igen, én is olvastam már ilyen tanulmányokat. Ennek ellenére nagyon sok kozmetikum tartalmaz alumínium-vegyületeket. Ezek közül főleg a dezodorok esetleges rákkeltő hatását vizsgálták. Egyes tanulmányok szerint ez létező veszély, főleg sérült bőrön fordulhat elő a felszívódás, vagyis mondjuk borotválás után. Az általam olvasott, és bőrgyógyász által írt tanulmányban a veszélyt elhanyagolható mértékűnek írják le, főleg nem túl gyakori használat mellett.
Ezen kívül az Alzheimer-kór és az alumínium között találtak kapcsolatot: az ebben a kórban szenvedő betegnél nagyobb az agyszövet alumínium-tartalma. De itt sem tudtak ok-okozati összefüggést felfedezni, pedig nagyon sok vizsgálatot végeztek. Még egyet tudok: a nagyon nagy mennyiségű alumínium demenciát is okozhat, de itt már hatalmas mennyiségekről van szó, ami bőrön át nem képes felszívódni.
Ja, és még az asztali sóhoz is adnak alumíniumot, meg a víztisztításhoz is valami alumínium-vegyületet használnak.
De mivel nem szeretném, ha miattam bárkinek baja lenne, így vegyétek tárgytalannak az erre vonatkozó tesztelést, és csinálok egy másik karkötő, csak most vörösrézből. Szóval ha valaki szeretné, azt lehet majd megkapni. Akinek nem tetszik a vörösréz, az visszavonhatja a jelentkezést:)
Este megcsinálom a másikat, aztán fényképezem.

kobema írta...

Remélem nem haragszanak rám a jelentkezők, amiért feldobtam ezt a témát, biztos vagyok benne, hogy a vörösrezes változat is hasonlóan szemet gyönyörködtető lesz.
Ezekkel a tanulmányokkal az a gond, hogy bár mind tudományos eredményekkel valamennyire alátámasztott, mégis a kutatók között is van nem elhanyagolható megosztottság. Ezért is nem merném kijelenteni, hogy egy ilyen ékszer viselése egyértelműen káros lehet, de mindenképpen jelent valamekkora kockázatot, és mivel nem tudjuk eldönteni mekkorát, hát szerintem jobb az óvatosság sajnos... :(((

Lara írta...

En is szivesen tesztelnem.

Geszter írta...

Gyönyörű lett ez a karkötő!
Tudod Ancsa, én nagyon szeretem az alumínium, és az absztraktabb dolgaid, így egy kicsit sajnálom, hogy vörösrézből lesz a karkötő, de abból is szemet gyönyörködtető, az biztos.

Szandy írta...

Szia nekem ez nagyon elnyerte a tetszésemet csak úgy mint a másik kék gyöngyökkel !!! Szeretnék vásárolni!!! írtam e-mailt ha arra válaszolsz akkor írok hogy szeretném e és hogy melyiket :)

nagyon szép munkák!!!!