2010. július 1., csütörtök

Még kettő
Mármint még kettő bokalánc. Nem is tudom, hogy eddig miért nem csináltam többet:) És azt is mind csak rendelésre. Pedig tök jó dolog:)
A sárgarezes-rózsaszín nagyon nem az én világom, de a zöldes-kékes-sárgás már tetszik. Azért nem annyira, mint a kagylókorongos:)
A modelláb még mindig a fiamé:) Kicsit nagyok rá a láncok, de azért megoldottuk a fényképezést, nagy nehezen.

5 megjegyzés:

sesame írta...

Ezek is jópofák!
Szeretném a segítséged kérni: hogy lehet ilyen láncot készíteni? Sejtéseim vannak, de örülnék,ha segítenél :) Én csak egyféle láncot tudok,nagyon egyszerűt, és jól jönne egy kis változatosság :) A bolti kész láncok pedig nem illenek a legtöbb medálomhoz..
Előre is köszönöm!
Szandi

Kricsár Annamária írta...

Szia!
Ez a lánc nagyon egyszerű. Leginkább akkor szoktam használni, ha túl lágy a drótom, olyankor nem merek belőle sima láncszemeket készíteni. (Mint például a legtöbb netes hobbiboltban kapható ezüstözött drót, vagy lágy sárga- vagy vörösréz.) Meg bokalánchoz:)
Ennél a fajtánál előre le kell vágni a darabokat. Ezek most 3 cm-es darabokból készültek, de ez függ attól, hogy mekkora szemet szeretnél, és milyen vastag a drótod.
Az első szemnél a drótdarab mindkét végére hurkot hajlítasz, aztán kialakítod a szem formáját. A többi szemnél először csak egy hurkot készítesz, a maradékot átdugod az előző szem két hurkán, és utána csinálod meg az utolsó hurkot. Utána itt is kialakítod a hajlított szemformát. Nem tudom, hogy érthetően írtam-e le...

sesame írta...

Szia!
Teljesen érthető, már ki is próbáltam! :) Ha lesz egy kész láncom, majd megmutatom! Nagyon szépen köszönöm a segítséged! :)
Szandi

Kricsár Annamária írta...

Nincs mit:)

Tenshi írta...

Én is köszönöm, hogy leírtad! Ki fogom próbálni, mert nagyon bejönnek ezek a bokaláncok! Nagyon szépek!