2010. július 13., kedd

Kalapált kupac






Ilyenkor örülök, hogy jó vastag bőrkeményedéseim vannak:) A vörösréz medálok 2 mm vastag drótból készültek, az alumíniumok pedig 3 mm vastagból. A harmadik medál hajlítása után már kezdtem érezni a fogó szárát a tenyeremben:) Viszont megint kiélhettem kalapálási hajlamomat.
Kicsit furcsa még nekem, hogy nem láncon lógnak, hanem organzaszalagon, de egyszerűen akkorák, hogy kellett rajtuk lágyítani. Amúgy is szeretem az ellentéteket, itt meg van bőven: a medálok óriásiak, nem fényesek, nem polírozottak, rusztikusra kalapált a felületük; szerintem jó kontraszt mellettük a légies, könnyű, fényes organza.
Kedvencem az amőbaforma alumínium medál (ezt egyszerűen muszáj megcsinálnom rézből is), meg a napocska-forma. Nektek melyik tetszik?

18 megjegyzés:

kinga írta...

Én mondjuk nem szeretem az organzát - elég távol áll tőlem, de ezeket a nagy medálokat nagyon :) főleg a tulipános és a szíves (naná!) a kedvencem :)

Bogi írta...

Bolondulok a kék-ezüst párosításokért. :)

zazie írta...

Nekem a kékes!És pazar lett róla a fotó!:)

Monaline írta...

Nagyon jó párosítás ez így!A tulipános és a napocskás a kedvenc.Ja és a virágos is!Vagy mindegyik??:D

Yume írta...

Nekem a zöld organzás kisvirág a szívem csücske!

(Én még csak most gondolkodom a kalapáláson, mert nagyon sok munkámon lágyítana.. Még sajnos elég kezdetlegesek, rossz másolatok :S
Van ötletetek a kalapálást illetően, hogy honnan szerezzek hozzá eszközöket?)

Várunk még sok hasonlóan ötletes formát, hogy megmelengesse a lelkünket! :)

További jó munkát(és svéd kenőcsöt a kezedre :))!

sesame írta...

Az amőba milyen jópofa! :)Bár azt inkább kitűzőként hordanám szívesen :) A másik kedvenc a hosszúkás szirmú virág-és kivételesen a réz változata :)Pedig általában az ezüst színű drótokat szeretem, de ez mégis jobb rézből :) Meg a rézdrót és te összetartoztok :)

horimarika írta...

Az amőba az szerelem! Mindegy mekkora és milyen színű... szuper!

Tímel írta...

Az amőba mindent visz :)
Az organzát szeretem,olyan légies és elegáns :)

Katrina írta...

Gorgeous!

Oribori írta...

NAAAgyon tetszik mind! Annyira jó formák, színek!!! Na jó a napocskaát viselném a legszívesebben!:) Csinálj még ilyeneket!!!

Anikó írta...

Nekem is mind nagyon-nagyon tetszik! És én is kíváncsian várom a továbbiakat!:-)

Bogi írta...

Zöld organzás virág és a réz szív. De nehéz volt ám kedvenceket választanom! :-)

Mandala írta...

Nagyon tetszenek ezek a kalapált, rusztikus ékszerek, és szerintem is illik hozzá ez a lágy anyag, kell az egyensúly. A virágos és a szíves a kedvencem.

Kricsár Annamária írta...

Nagyon köszönöm a válaszokat!
Zazie, külön köszi amit írtál a fényképről, azzal most kivételesen én is nagyon elégedett vagyok:) Bárcsak minden fényképem hasonló lenne:) Vagy legalább minden 3.:)
Yume, nekem sincs hozzá különösebb felszerelésem: van egy alátétem, amin kalapálok, nagyjából tök mindegy, hogy mi az, csak elég sima, egyenes, és vastag legyen, mondjuk egy acéltömb; meg egy kalapács. 10 dekásat használok. De ha van két acéltömböd, a kettő közé helyezve az ékszerrészt is kalapálhatod, mondjuk akkor nehezebb kalapács kell.

DoRcY írta...

Nekem a szív :)) És a második fotón lévő! Csodálatosak!! Én kifejezetten kedvelem az organzát, szóval hajrá!

Unknown írta...

A nagy medálok csuda szépek, és az organzától még légies is, pedig nem kis darabnak tűnik. Nagyon széééép!:-D

Geszter írta...

Régen kukkantottam be hozzád, de milyen kár!
Ismét nagyon tuti dolgok kerültek ki a kezeid közül. Nekem messze az amőba jön be leginkább, és annak ellenére, hogy egyáltalán nem szeretem az organza anyagot, el kell ismernem, hogy zseniális a párosítás! Nagyon jó ötlet!
Nagyon nőiesek így a nyakláncok!
Ismét gratulálok!

Kricsár Annamária írta...

Köszönöm nektek is:)