2010. július 3., szombat

Drótékszeres tábor

Már csak 3 hét, és kezdődik a drótos tábor! Ha még nem tudod, mit szeretnél a június 26-30-i héten csinálni, és érdekel a drótozás, még van pár hely:) A tábor Bekölcén lesz, egy kis faluban, egy kedves családi panzióban. Itt találjátok a honlapjukat. A drótozás mellett palóc ételek készítését is megtanulhatjátok, illetve még egyéb programokat is szerveznek.
Részleteket itt találsz, de kérdezhetsz is, akár megjegyzésben, akár e-mailben.
Akik pedig már jelentkeztek, kérlek, írjátok meg, hogy kezdők vagy haladók vagytok-e, illetve nagyjából milyen ékszerek készítése érdekel, hogy magammal tudjam vinni a mintadarabokat. Tabu nincs, bármelyik technikát szívesen megmutatom:)



Kis kedvcsináló kép: egy vásár alkalmával készültek ezek az ékszerek, készítőiknek most volt a kezében életükben először drót és fogó.

6 megjegyzés:

Mónika írta...

Pont ekkor lesz a Tolkien Tábor is, ahova már évek óta járok. De a drótozás meglesz: én fogom vezetni az "ékszerkészítő céh"-et, és reményeim szerint csupa-csupa szépség fog kikerülni a céhtagok kezei közül. :)

Jó szórakozást Nektek! :D

Vera Násfa írta...

Jaj, nagyon mennék! Egyre valószínűbb, hogy helyette felújítunk, bővítünk. Ugye-ugye jövőre is lesz? Mindkét része igen izgat!

rojalka írta...

Nagyon kezdő vagyok!Engem a horgolás érdekel nagyon.

Kricsár Annamária írta...

Vera, nem tudom, hogy lesz-e még...
Rojalka, ennek semmi akadálya, csak hozz magaddal vékony csipkehorgolótűt is. Azok a befoglalások, amiket a blogodon is mutatsz, viszont nem horgolással készültek, hanem hurkolással, ahhoz nem kell semmi szerszám.

Szaffi írta...

Én is kezdő vagyok még! Én a láncok elkészítését mindenképpen meg szeretném tanulni, de esetleg egy egyszrűbb fülgyűrűt is szivesen megprópálnék! Milyen szerszámok kellenek a táborhoz?
Zsófi

Kricsár Annamária írta...

Szia Zsófi!
Kell egy kúpos fogó, olyan, aminek végig összeér a két szára; egy lapos fogó, lehetőség szerint nem recés belsejű, de szorosan zárjon; és valami a drót vágásához, például egy körömcsipesz. Ez az alap, ennyivel már nagyon sok mindent meg lehet csinálni. Ha később is komolyan szeretnél ezzel foglalkozni, akkor egy vékony kis reszelőre is szükséged lehet majd, kis kalapácsra, csőrös fogóra. Esetleg horgolótűre, ha azt is kipróbálnád. Illetve valamilyen kavicsra, ásványra, amit be lehet foglalni, ha ez is érdekel.