2009. április 20., hétfő

Segítsetek dönteni



Mármint dönteni abban, hogy ez a horgolt virág kitűző tényleg borzalmasan néz-e ki, vagy sem:) Komoly családi konfliktust oldanátok meg:) És ha lehet, tényleg nagyon őszinte véleményeket kérnék...

36 megjegyzés:

Unknown írta...

Szerintem nem borzalmas. Olyan, mint egy horgolt virág. Vagy: Smaragd szerelem. A szirmok szerelmesen ölelik a smaragkövet.
Az alkotásokat az elképzeléstől a megvalósulásig tartó út teszi széppé. Aki ezt nem értékeli az nem tudja mi a szép. (A szépség is relatív.) Egyébként meg, ne hagyd magad! ,,Ízlések és pofonok" melyekről nem lehet vitatkozni. Nem lehet mindenkinek megfelelni. A lényeg, hogy neked tetszen és meg legyél vele elégedve.

Kricsár Annamária írta...

Köszönöm! A probléma éppen az, hogy nekem nem tetszik:)

Névtelen írta...

Szerintem nagyon szép ez a kis virág:) Amúgy is virágmániás vagyok:D Ahogy már itt írták is feljebb "ízlések és pofonok".

Berjo írta...

Orzsunak igaza van az "Ízlésekről és a pofofnokról". Biztosan sok ékszer, ruha van, amit Te nem hordanál, mert nem tetszik, más meg megveszik érte. Minden ékszer egyszer megtalálja az ő ember társát! Te meg, hogy csinálsz-e még hasonló virágot, - vagy variálsz rajta valamit, és az már Neked is tetszik - azt meg az idő meghozza. (Ilyenformán nekem sem nagyon jön be :( )

Kricsár Annamária írta...

Még régebben fonalból meghorgoltam ugyanezt a virágot, az tetszett. Drótból már nem. Teljesen máshogy néz ki, olyan egyenetlen és befejezetlen.

Szera írta...

Mivel én is szívesen horgolok drótból, nekem tetszik... "Ékszeresebb", mint a fonal.

Kricsár Annamária írta...

Köszönöm, Szera! Drótból szeretek horgolni, csak az eddigi ékszereimnél vastagabb drótból "keretet" csináltam a horgolásnak, az valahogy jobban tetszik.

csutkailda írta...

Ismered Ilovay Zsuzsát?
http://ilovay-zsuzsanna.freeweb.hu/ekszer13.htm

zazie írta...

Hát Ancsa, nekem tetszik, de még jobban tetszene, ha még nagyobb lenne és lennének nagyobb szirmai alul, hátul. :)

Kricsár Annamária írta...

Eddig nem ismertem. Borzasztó jó dolgokat csinál. Régebben én is horgoltam csak vékony drótból, de most, hogy láttam az ő ékszereit, valószínűleg nem fogok többé:) Ilyeneket akkor sem tudnék készíteni, ha 100 évig élnék. Azt sajnálom egyedül, hogy nem lehet kinagyítani a képeket, így a részleteket nem tudom megnézni. Nagyon köszönöm, hogy megmutattad! És most roppant mód irigykedek:)

helen írta...

Sztem se rossz - csak mintha kicsit tömény lenne. A horgolt filigránabb dolog, drótból ez így egy kicsit erős eszencia :) Levegősebben el tudnám képzelni a horgolt drót kitűzőt.

Kricsár Annamária írta...

Anett, Éva, köszönöm! Belegondoltam, és mindkettőtök javaslatától tényleg sokkal jobb lenne, nem lenne ilyen kis görcs:)

Hoyacarnosa írta...

Szerintem alapvetően jó az ötlet, csak hát ő még a kis prototipus :)
A szirmokat egy picit horgold nagyobbra és igen, levegősebbre, akkor biztos lesz a siker!! :)
A szirmok pedig mivel drótból vannak, biztos meg lehet őket hajlítani is a megfelelő alakúra/állásúra.
Az alapötlet nagyon-nagyon jó.
Várom a következőt :)

Unknown írta...

Hello.
Személy szerint le vagyok nyűgözve!!!
Bár részemről nyilván benne van a kezdő csodálkozása is, de szerintem zseniális.

Olyan iparművészes. Jó.

Kricsár Annamária írta...

Gabi, köszönöm. De ne nevezd magad kezdőnek, még ha nem is régóta drótozol, mert például a lepkéd nem egy "kezdő" munkája. Na, az a zseniális, nem az én virágom:)

Unknown írta...

Hűha. Pedig igencsak megszenvedtem a magamét míg elkészitettem.
Nálad már jelen van mindenben a biztos kéz, a tapasztalat. Nekem minden ujdonság, és munka közben állandóan technikai kérdések merülnek fel. Sok mindent nem tudok még. És csak csodálni tudom(többek közt)a Te munkáidat.
Szerintem tényleg szuper amit csinálsz.
(azért köszönöm a dicséretet :o), örülök neki)
Szia :o)

csutkailda írta...

Ancsa!
Pont az ellenkezőt szerettem volna elérni!
Azt gondoltam, hogy inspirálni fog.

Kricsár Annamária írta...

Ilda! Félre ne érts, nem vette el semmitől a kedvem, egyszerűen csodálom a munkáit, és tényszerűen megállapítottam, hogy ezzel a technikával a nyomába sem érhetek. Abban viszont igenis inspirál, hogy a saját, megszokott technikámmal egyre jobbat akarjak csinálni, hogy ha máshogyan is, de olyan színvonalú ékszereket tudjak majd készíteni, mint ő. Úgyhogy nagyon köszönöm, hogy megmutattad nekem:)
Gabi, az, hogy megszenvedtél vele, a végeredményen egyáltalán nem látszik:) Annak örülök, hogy biztos kezet látsz a munkáim mögött, de én még ugyanúgy tanulok, mint te. Az igaz, hogy már jó régen csináltam az első ékszeremet, de az csak sima hajlított drótos forma volt, és az utána következő rengeteg is. Igazán kísérletezni csak 1 éve kezdtem, és nagyon élvezem is, hogy mindig valami újat próbálhatok ki.

Unknown írta...

Hello.

Engem is a lehetőségek tárháza nyűgöz le, és az abszolút önkifejezés lehetősége. És bár nem tudok sokat, önerőből feljesztem magam (ugy értem nincs tanárom), de mindig valahogy igyekszem a saját utam járni. Most is pl. 4 terv van fejemben, valamelyiket le is rajzolom, de idő hiányában nem tudom mindet megvalósitani.
Az utolsó munkámon is három hetet dolgoztam, és néha már el is voltam keseredve.
Az hogy sokáig nem kisérleteztél, hanem a megszokott dolgokat csináltad, az nem baj, sőt, nyilván egy erős alapot biztosít.
Ami nekem még messze nincs.
És nagyon örülök a dicséretnek, de nem fog a fejembe szállni, mert tudom igen csak gyenge alapokon állok.
És még egyszer utoljára:szerintem szuper a kitűző :o)
Bocs a hosszú komennt-ért.
Szia.

Kricsár Annamária írta...

Szia Gabi! Sajnos nekem sincs tanárom, pedig pont az alapok miatt nem ártana. 16 évesen kezdtem tekergetni, de csak egyszerűeket, aztán nagyon sokáig drótot sem vettem a kezembe, csak nagyon ritkán. Kb 2 éve kezdtem újra, de napi szinten 1 éve foglalkozok vele.
Abból a szempontból viszont jó, hogy nincs tanárom, hogy nem valaki stílusát utánzom, hanem megpróbálok sajátot kialakítani.

Névtelen írta...

Szerintem nagyon jól sikerült mindenki ezen az oldalon, gratula! légyszi tudnál irni egy e-mailt hogy hol és mikor lesz az a bizonyos májusi vásárosdi, rendkivül érdekelne! köszike! csmsee@gmail.com
üdv Emese

Kricsár Annamária írta...

Írtam:)

Kricsár Annamária írta...

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített és véleményezett! Akinek nem tetszett, és ezt meg is írta, annak külön köszönet:) És bármikor olyat láttok itt, ami nem tetszik, írjátok meg légyszi.

Hunszil írta...

Szia Ancsa!

Nekem pont ez az esetlensége :) tetszik de nagyon :)))
NEkem úgy látszik ...."pofon":)))
Bár a harisnyáimat biztos elkerülném vele:)

orsolya vanessza kiss írta...

Szerintem BORZALMAS ...

BORZALMASAN SZÉP !!!! :)))

NagyCsüny írta...

Szia!
Ez szerintem jól nézne ki bevonatlan rézdróttal, ha kicsit patináznád, és utána a külső részekre rápolíroznál;). Tudom ez neked nem a stílusod:) De ez egy út, mely nem igényel nagy befektetést, és mégis nagyon sokszínűvé tenné a munkáid egy részét.
Puszi
NCS

Kricsár Annamária írta...

Szívesen bevenném a stílusomba:) Csak bevonatlan rézdrót kellene hozzá, meg rájönni, hogyan lehet patinázni, meg mivel lehet polírozni:) Tanfolyamot nem tartasz? Szívesen tanulnék tőled. És ezt most komolyan mondom.

NagyCsüny írta...

Nem túl bonyi, megmutatom. A héten valamelyik nap esetleg leruccanhatok, vagy jövő hétvégén

Kricsár Annamária írta...

Örülnék neki. Csak ne a hétvégén, mert akkor lesz a vásár. Vagyis jöhetsz akkor is, csak Jászapátira:)

NagyCsüny írta...

hmmm. pedig jó lenne olyankor, mikor kis csüny is tud. talán egy másik hétvége. ha nem, akkor hét közben valamikor. most én is vásárra készülök, készletezés ezerrel:) szép terveink vannak:))

Kricsár Annamária írta...

Elméletileg nekünk is jobb a hétvége, csak ez a mostani nem. Meg jó lenne mindkettőtökkel találkozni.

Kricsár Annamária írta...

Milyen vásárra mentek? Gondolom, ti nem gazdanapokra:)

NagyCsüny írta...

barcelonát céloztuk meg, a tengerpartot egy hónapra:)

Ancsa! Ma megyek a bronzkerbe. Ha megmondod, milyen vastagságú rézdrótokat szeretsz, veszek neked is! De akkor gyorsan!
P

Unknown írta...

Nekem nagyon tetszik ;)
szerintem ítléses. Persze leginkább az a kérdés, hogy mihez...

Névtelen írta...

Kedves Annamária!
A fejembe vettem, hogy kitűzőket fogok hordani, mert izgalmassá és nőiessé teszik a... nőt :) megpedig olyanokat, amiket én keszítek különböző technikákkal, amelyekhez értek, vagy még nem. Ihletgyűjtés közben találtam rá erre a kis virágra. Nekem tetszik. Talán egy kissé árva. El tudok képzelni többet egymás mellett, vagy akár levelet is mellé.
Jó munkát. Zsuzsi

Kricsár Annamária írta...

Zsuzsi, köszönöm! Úgy tényleg jobban nézne ki:)