2010. január 14., csütörtök

Újabb megrendelés


Egy hatalmas aventurin bevikingezve. Kétszer készült, mert az elsőnél eltört a drót:)

3 megjegyzés:

eszterda írta...

itt is jelzem, hogy nagyon szép lett!

NagyCsüny írta...

A vikingnél könnyen lehet összekötni a drótokat, és egyáltalán nem fog látszani az összeillesztés, legalábbis én eszerint tanultam meg, és inkább 4-5 kisebb drótból kötöm, mint egyből, de ezek után megpróbálom kicsi orsóval egy szálról, hátha tényleg jobb. Javaslat, ami bevált: férfi láncokhoz a kettős kötés jobban illik - tehát nem csak az előző szemsorba hurkolsz, hanem az eggyel megelőzőbe is egyszerre. Több munka, több anyag, de sűrűbb, más hatású az eredmény. Puszi: Pali

Kricsár Annamária írta...

A gond az volt, hogy a már kész lánc elején tört el a drót. Fogalmam sincs, hogy miért, ez volt az első alkalom. Talán még használat előtt megtört, csak nem vettem észre, és a tömörítésnél el is szakadt. Én is több darabból csinálom, olyan 2-3 m-es szálat használok egyszerre. Ennél hosszabbal folyamatosan összetekerednék:)
Ez női lánc. A dupla fonást még nem próbáltam, de szeretném, ha végre lesz időm a saját dolgaimra. Bár még nem tudom, hogyan lehet egyszerre az előző és az azt megelőző sorba is hurkolni, de remélem, készítés közben rájövök.