2009. szeptember 7., hétfő

Húrok és kisszütyő


Pici táskát horgoltam, ami medálként hordható, bele lehet tenni apró kabalát, marokkövet, vagy ki mit szeretne magával hurcolni. A gombja porcelán, a láncba türkiz splittereket tettem.

Rájuk nem lehetne mondani, hogy eredetiek lennének, már általánosban a rajzszakkörben csináltunk hasonló cérnarajzokat:) De annyira jó játék látni hogyan alakulnak a színek! Ez még csak az első kupac, ahogy lesz időm, még rengeteg variációt ki szeretnék próbálni, nem csak színben, hanem formában és a tekerés helyében is.
A középső drótos volt az első, ennek a drótját Brizsittől kaptam, amit itt is nagyon köszönök. ( Az árát még mindig nem fizettem meg, ugyanis nálunk egyszerűen nincs négylevelű lóhere. De háromlevelű sem. Legalábbis azóta, mióta szeretnék egyet.)

19 megjegyzés:

azeszti írta...

hú ancsa! ezek valami eszméletlen jók, nem tudom mennyire eredeti vagy sem, de én még nem láttam ilyet és nagyon-nagyon tetszenek. a kis szütyő meg szintúgy, nemsemmi munkád lehet benne :)
gratulálok mindegyikhez!

gerdushi írta...

Azta! ilyet szeretnék már nagyon régóta csinálni. Ilyen pávás fülbevalót. Csak még gondolkodtam. Hanyas drótot használtál középre?
köszi szépen előre is. és nagyonjók. Mikor boltban láttam őket már akkor rögtön beleszerettem. : )

Kricsár Annamária írta...

A közepe 0,9, a tekerés 0,8.

NagyCsüny írta...

szia Ancsa!
nagyon üt a szütyő nálam, most fejben dolgozok egy eléggé speckó termékvonalon, amihez lehet hogy adtál ötletet ezzel:) ha majd egyszer kész lesz, szólok. mikor vásározol?

Kricsár Annamária írta...

De régen jártál már erre:) A szütyőt szeretem én is, örülök, hogy ötletet adott. Meg persze kíváncsi is vagyok, hogy mihez.
A legutóbbi dolgaitok, főleg az a levél, borzasztó jók! Megint rámtört a szörnyű irigység.
Most hétvégén vásározok, de csak itt Berényben a rendszeres Magyarok vásárán. Hát ti?

Zsamo írta...

Úristen! Ezek a húrosak annyira jók, hogy nekem is kell ilyet csinálnom! Lehet? *szépennéz*
Természetesen nem egy az egybe ugyanilyenek lesznek, ha lehetnek. Főleg, hogy még nem jöttem rá a technikájára... :P

Kricsár Annamária írta...

Persze:)Írtam, hogy nem saját ötlet, az általános iskolai rajztanáromat dicséri:) Már akkor imádtuk, hogy ugyanazokkal a színekkel, csak más sorrendben, teljesen más hatása van. Tényleg nagyon jó játék, próbáld ki:)

Zsamo írta...

Köszi! :D
Majd mutatok képet, ha lesz. :)

Kricsár Annamária írta...

Oké, köszi előre is:)

Viki Frey - you know, Brizsit ;) írta...

Abba a kistatyekbe nekem az jutott a lökött eszembe, hogy pont belefér egy csirke mája :D lehet, mert napok óta resztelt májat kívánok? :) Amúgy nagyon klassz kis darab, de tényleg. Cukiság :)

Kricsár Annamária írta...

Miért pont csirkemáj?:))) Mondták már, hogy tiszta dilis vagy?:))))) Mostantól, ha erre a szütyőre gondolok, mindig úgy fog eszembe jutni, mint a "csirkemájtartó".

Albert Kinga írta...

Juuuuj, milyen gyonyoruek a fulcsik!!!!
Hihetetlenul mutatos darabok!
Nekunk is elkelt volna egy ilyen rajztanar...hogy valami sikerelmenyunk is legyen. Mi draperiat rajzoltunk altalanosban...mindenesetre nem adott semmi inspiraciot kesobbre, s meg elegedettek sem lehettunk vele soha.

Kricsár Annamária írta...

Én nem panaszkodhatok, szerintem a világ legjobb rajztanárját kaptuk, és még rajztagozatos is voltam, tehát heti 4 rajzórám volt, plusz a szakkörök:) Igazából nagyrészt az is neki köszönhető, hogy drótozok. A kezembe nyomott két 10 cm-es drótocskát, hogy csináljak belőle ékszert. Emlékszem, hogy kincsként örültem neki, de hozzányúlni nem mertem, nehogy elpazaroljam, így két nap múlva visszaadtam:) És amikor pár év múlva újra drót került a kezembe, már nem haboztam:)

pogácsa pajti írta...

milyen jó, hogy vannak ilyen rajztanárok:)

szerintem meg igenis eredeti ötlet:)
nagyon tetszenek!:)

anna

Timici írta...

szuperek ezek a szines fülik:O)
én rajz faktos voltam gimiben és rajzból érettségiztem, de ilyen fonalgrafikát sosem csináltam:(

Evelin írta...

hohó de szépek! :)

ÉS a kedves rajztanárnőd tudja már,hogy micsoda szépségeket művelsz? Biztos nagyon örülne,ha látná ezeket a fülbevalókat:)

NagyCsüny írta...

nem irigykedsz valójában, hanem inspirálódsz:) és megvalósítod a te módjaidon:)
nagyon szívesen vásároznék veled legközelebb! most hétvége nem jó, 110 km-es gyalogtúrára megyek. más tudatállapotokba kerülni mindig hasznos, ez egy ilyen alkalom lesz. azért hasznos szerintem, mert megkönnyíti a változásokat, melyet kisebbik Csünnyel egyre inkább életformává teszünk. egyre több gátat elpakolunk a kreativitás és a szabadság elől:) na ennyit az elméletről:P jó volt megint itt!

Kricsár Annamária írta...

Nem tanárnő, tanár:) És már nem abban a városban lakunk, pedig meg akarom keresni, és nem csak a fülbevalók miatt, hanem az egész hozzáállása miatt.

Kricsár Annamária írta...

NagyCsüny, az is, de amellett színtiszta sárga irigység:)