2009. augusztus 10., hétfő

Élménybeszámoló


Megvolt a Csángó Fesztivál, Judittával közösen mentünk. Rá kellett jönnöm, hogy imádok vásározni, bármennyire fárasztó is. Három napig tartott, első nap reggel 6-ra mentünk, a többin már csak 7-re, de végig késő éjszakáig maradtunk. Iszonyatos embertömeg volt, a végére már a szemem kifolyt, olyan fáradt voltam, de minden perce megérte.
Találkoztam "ismerősökkel", akiket igazából nem ismertem személyesen, csak a munkáikon keresztül az interneten. Miközben kicsit körülnéztem a vásárban, találkoztam Soldival (Katona Brigivel), őt a Meskáról ismerhetitek az egyedi csomózott-gyöngyözött munkáiról. Az egyik asztalnál láttam egy csomó színes, szép ékszert, amik olyan ismerősek voltak valahonnan, de mivel egyediek is voltak, biztos voltam benne, hogy pontosan ezeket az ékszereket láttam már, nem pedig csak hasonlókat. A készítőjük pedig a nyakláncot nézte a nyakamban nagyon, így végül is megkérdeztük egymást, hogy azok vagyunk-e, akinek a másik gondol:) Így ismertem meg Soldit, és láthattam élőben a csomózott gyönyörűségeit. Bár ezen a kis képen nem nagyon látszik, de fantasztikusan válogatja össze a színeit.


És még meglepit is kaptam tőle:


Másnap szintén mászkálás közben megálltam egy másik ékszeres asztalnál is. Most másik nyaklánc volt rajtam, de ezt is felismerték. Annyira jó érzés volt! Esticsend munkáin akadt meg a szemem, aki még nem meskás, és rá kellett jönnöm, hogy ideje felülvizsgálni a swarovskikról alkotott véleményemet. Mégiscsak megérik az árukat:) De az is lehet, hogy csak Esticsend használja annyira profin őket, hogy ennyire jó a végeredmény:) De azért mindenképpen ki fogom próbálni, hogyan is festenek dróttal.
És még ktimoval is találkoztam, aki szintén meskás, és megnéztem élőben is a a varrott játékait.

Új ismeretségeket is kötöttem: Boros Hajnal fazekas munkái tetszettek a legjobban. Kerámiaékszereket készít, táskái vannak, és mindenféle más gyönyörű ékszere. Barteleztünk is, egy táskával és egy fahéjból készült nyaklánccal lettem gazdagabb.



Remélem, ez egy hosszú és gyümölcsöző kapcsolat kezdete:)

Az üresjáratokban drótoztam is, született egy nyaklánc. Eredetileg egy nyaklánc-karikatúrát terveztem, ami nagyon giccses és csicsás. Valamennyire össze is jött, de ennél durvább hatásra számítottam, de az is lehet, hogy csak hozzászoktam a csicsás ékszerek látványához a legutóbbi két nyakláncom miatt. Ez horgolt és virágocskás és levelecskés, és vad színei vannak. Giccses, giccses, de nem eléggé.


Még pár képet láthattok itt a vásárról.

12 megjegyzés:

helen írta...

Szuper, hogy jól érezted magad :) Az új szerzeményeid is nagyon tetszenek! Gratula mindenhez!

kinga írta...

Fú, az a fahéjas nyaklánc nagyon tetszik!
Jól látom a képen, hogy ragasztva is van? Vagy csak köré van csavarva a drót? Nem tudom jól kivenni, pedig nagyon tetszik, szívesen készítenék magamnak valami hasonlót...

Kricsár Annamária írta...

Nincs ragasztva, de forrasztva igen:) De csak simán dróttal is megoldható szerintem.
Én is imádom, és ráadásul még nagyon jó fahéjszaga is van. Meg rézszaga egyszerre.

Kricsár Annamária írta...

Ja, és ez egy darab fahéj, csak így van megcsavarodva.

Viki Frey - you know, Brizsit ;) írta...

Sziasztok, fahéjból nekem is készült ékszerem, de azt évekkel ez előtt csináltam, mikor még kézműbe jártam. Átfúrtam 0,5-ös fejű fúróval két darab vastagabb fahéjat, abba beleraktam két rézszínű drót karikát és arra az akasztókat. Nagyon jó illata volt, viszont éhes is voltam tőle időnként :) nem tudom, hogy hol vannak azok a fülik, így 12 év távlatából nem emlékszem, hova is raktam. :( Lehet, hogy már ki lett dobva sok más egyéb cuccommal együtt, mivel már 8 éve nem élek otthon és nem tudom, hogy mim hol lehet.
Csomózásos technikával táskát csináltam rafiából,az még talán megvan itt a szekrényben.
Máskülönben sikeres volt a vásározás?

Kricsár Annamária írta...

Nem panaszkodhatok:)

soldi írta...

Nagyon örülök, hogy személyesen megismerhettelek és élőben is megcsodálhattam az ékszereidet! A gyűrű azóta is az ujjamon, és ott is marad, köszönöm! :)
A mihamarabbi viszontlátásig sok vásárlót és továbbra is kreatív alkotómunkát kívánok!
Soldi

Timici írta...

örülök, hogy jól telt a vásár:o)
szépséges vásárfiákkal tértél haza és gondolom egy csomó új ötlettel:o)

azeszti írta...

úúú tényleg gyönyörű az a fahéjas nyaklánc meg a táska...nem akarod felcsábítani meskára a készítőt? :)

Kricsár Annamária írta...

Ugye? És még egy csomó mindene van, gyönyörű kerámiaékszerei is például. Meg ott helyben kért tőlem drótot, és rittyentett egy tökéletes szettet. Úgy, hogy igazából nem szokott drótozni. Kérdeztem a Meskáról is, de ő nagyban csinálja, azt mondta, nem érné meg neki. Viszont lesz saját webáruházuk:) Már folyamatban van, ha készen lesz, felteszik rá az összes cuccukat.

gyöngybűvész írta...

Szerintem a csicsás-giccses darabon "javíthatnál", ha a medál háttere nem visszafogott sötétzöld, hanem mondjuk orgonalila lenne. És jó lenne belé még valami csillogó. Ha így hagyod, még a végén azt hihetjük, hogy komolyan gondolod :-)

Kricsár Annamária írta...

A csillogó gyöngy jó ötlet:) De valami nagyobb és vad színű kellene bele. A fekete alapon már nem tudok változtatni:) Másik példányt ebből a fajtából meg nem terveztem, nekem ez is bőven sok a csicsából.