2010. szeptember 1., szerda

Volt lánca az achátnak, nincs lánca az achátnak


Először megcsináltam, aztán szétszedtem. Előbb azzal volt gondom, hogy megfelelő színben csak szélesebb organzát találtam, de ezt megoldottam azzal, hogy dróttal körbecsavartam a közepét. Még tetszett is. Csak aztán rájöttem, hogy elég fura szalag ez, nagyon merev, és vág a széle. Szóval ezt nem lehetett volna kényelmesen hordani.
Most nem tudom, mire is lógassam szegénykét, de mindenképpen bordós színű valamit szeretnék mellé.

12 megjegyzés:

Mónika írta...

Bordó bársonyszalag? Hm? ;)

Kricsár Annamária írta...

Hmm, nem rossz ötlet:) Csak az a baj, hogy fogalmam sincs, honnan szereznék. Ahol a szalagokat veszem, ott organzán kívül csak selyem van. De nagyon illene hozzá a bársony. Hú, nagyon köszi!

sesame írta...

És ha az egész szalagot körbecsavarnád úgy, mint a közepét? :)Próbáld ki, aztán maximum nem :)

Kricsár Annamária írta...

Úgy nagyon merev lenne. 1-es dróttal csavartam, félkeménnyel, az már sok lenne neki. Ha nem találok bársonyt, akkor marad a lánc. Maximum bordós gyöngyökkel.

Ányi írta...

És a vékony bőrmadzag milyen lenne hozzá? :)

Kricsár Annamária írta...

Az sem rossz ötlet:) De nem lenne túl vékony hozzá? És még láttam is pont ugyanilyen színűt...

Vera Násfa írta...

A drótos tekergetésed megfogott, ahogy a lánc közepét itt megoldottad. Ez alapján egy vékonyabbik fajta sodort függönyzsinórra tenni?

Ildi-go írta...

Olyan szép láncokat készítesz rézből. Miért nem rakod arra? Az organza már folyik a csapból.
Hm?

Vera Násfa írta...

Vagy még 1 ötlet, amit a "Részeg tengerész"-emnél követtem el. A drótból hajlított láncon átfűztem egy a medál színéhez passzoló vékony zsinórt.

Kricsár Annamária írta...

A függönyzsinór is jól hangzik, de megint ugyanaz a probléma: a világ végén lakunk, hol lehet itt venni?:)
Ildi, csak ehhez a bordóshoz kell valami, ami nem lánc, az összes többi esetében eszembe sem jutott. Nem ragaszkodok én az organzához, főleg, hogy abból megcsináltam, és nem is lett jó. Tegnap éjszaka csináltam hozzá egy sima láncot, de nagyon hiányérzetem volt, egyáltalán nem nézett ki jól. Így egyelőre félrerakom, majd csak lesz neki is valamije:)

Vera Násfa írta...

Mondjuk selyemzsinórt nem illik küldeni, de ha gondolod, holnap nézek neked! Aztán vagy felhasználod, vagy majd máskor esetleg máshoz. Ezt úgy is csak a medállal összetéve fogod tudni eldönteni!

Kricsár Annamária írta...

Attól függ, milyen célzattal küldenéd azt a selyemzsinórt:) Nagyon köszi,igazán kedves vagy! Egyelőre várjunk vele, mert tegnap kaptam Ritától hozzá illő színű bőrt, előbb kipróbálom azzal. Ha úgy sem fog tetszeni, akkor viszont elfogadom az ajánlatod, nagy-nagy köszönönettel:)