2010. augusztus 31., kedd

Két egyszerű befoglalás


Ezt a gyönyörű rubin fuchsitot már régóta tartogattam, mert valami nagyon egyszerű befoglalást képzeltem el neki, ami nem vonja el a figyelmet a szépségéről. És mikor elővettem a fehér üvegmedál fotózásához, már nem bírtam tovább: azonnal foglalatot kért.
A másik pedig egy brazil achát. És ő lesz az első, akinek nem láncot fogok készíteni, hanem organza szalagot. Már ha találok megfelelő színűt. Valahogy a köveimhez nekem csak a lánc társul, de ehhez a színhez nagyon kell valami textil.

7 megjegyzés:

beadedcolors írta...

Na es ezek is csudajok lettek, annyira ugyes vagy Ancsa.

Elza írta...

csudásak:)

viszont ahhoz a tarkabarka gyönyörűséghez nem tudom,én nem tennék textilt,hanem maradnék a láncnál,sokkal jobban érvényesülne úgy,mintha hozzá lenne téve még egy szín:)

ha viszont teszel hozzá,én lilát javasolnék,egy bordósabb,sötétebb fajtát,ami hangsúlyozza,hogy abból van a kőben a legkevesebb:)

Kricsár Annamária írta...

Köszi:)
A fuchsithoz nem szalagot szeretnék, annál maradok a láncnál. Organzát csak az acháthoz tennék.

Vera Násfa írta...

Nagyon szépek lettek!
Ezt a befoglalást már többször láttam, s fenem is rá a fogam, hogy elkövessem (ahogy a hurkoltat is). Kérlek, írd le röviden a tutoriálját, vagy hol lelek rá!

Látod... csak van helyem a táborodban! :-D

Kricsár Annamária írta...

Tutorialt még nem láttam sehol, de szerintem nem is kell:) Egyszerűen fogsz két hosszabb drótszálat, egymástól nagyobb távolságra tartva fogod őket, és körbeszövöd. Bárhogy. Én most úgy csináltam, hogy egyik szálon 4 tekerés, másik szálon 4 tekerés. Aztán fogod az egészet, rásimítod a kőre, jól megnyomkodod elöl-hátul, a kilógó drótvégeket meg valahogy eldolgozod. Én most kettőből akasztót csináltam, a végére csigát, a másik kettőt meg a nyaka köré csavartam, utána csiga.

sesame írta...

Ez az achát nagyon tetszik, és illik hozzá (meg a másik kőhöz is)a befoglalás is! :)

Vera Násfa írta...

Köszönöm a leírást!
Hasonlóra tippeltem, de aztán nem gondoltam volna, hogy tényleg ennyi! Bár lehet, hogy mégsem, ha eljutok odáig, hogy kipróbáljam! :-O :-)