2010. április 25., vasárnap

Hetifotó - víz






Ez most egy jó kis megúszós téma volt:) Az eső esett, a gyerekek saraztak, szóval nem kellett témát keresni. Kedvencem a galambos, szegény a szakadó esőben gubbasztott a fa tetején.
Ne kíméljetek, jöhetnek a kritikák!
Itt pedig Csili képeit nézhetitek meg.
Ha még valaki készített ebben a témában fotókat, küldheti a linket.

Mivel még nem kaptam új ötleteket, így a jövő heti téma: A MI UTCÁNK.

7 megjegyzés:

zazie írta...

Nekem a pocsolyás-fás tetszik, nagyon!:)

vadjutka írta...

Akkor most jön a kritika:

- a víz ugyebár nemcsak kint van: hanem bent is, pl iszod :-) (vagyis a tieteket nem, de azért többnyire a csapvizet isszuk). Szóval hiányolok valami olyan fotót, ami erről szól, az ivóvízről, esetleg arról pont, hogy nálatok nem iható. Persze ez más koncepció lett volna, ami arról szólt volna, hogy hol vannak vizek nálad, mennyi megjelenési formája van, pl esp, ivóvíz stb. Szóval ezt csak mint szempontot, megemlítettem.

- a galambos fotóban én egyáltalán nem látom, hogy esik, vagy hogy ázik a madár, azt biztos másképp kéne. Az "eső esik" témára amúgy is ott a pocsolyás kép (kétszer is) - tehát a galambosat én nem válogattam volna be. (bocs! értem én a koncepciót, de sajna nekem nem jön át....ez a szar a képek válogatásában, néha olyantól is meg kell szabadulni,ami pedig kedves a szívnek.)

- pocsolyák. az első pocsolya nagyon tetszik - jó, hogy ott vannak benne a színes foltok, de sajna túl sok a színes, életlen folt. Nem kétséges, hogy kellenek bele, csak valamivel kevesebb, mert így már zavaróak. Szerintem elég lett volna a kép alsó csíkjába (2-3 cm) vagy a fenti sarokba egy adag belőlük, hogy érzékeltesd, hogy dolgok beleestek a pocsolyába, meg hogy szép színes foltok, a többi meg maradhatott volna az éles tükröződős rész.

- A hosszúkás pocsolyás alsó kép is jó, csak ugyanazt mondja, mint a másik: hogy esik :-). Esetleg egy picit közelebb mehettél volna, hogy lássuk az esőcseppeket? Vagy azt, hogy ez egy nagy pocsolya és elöntött valamit - egy lépcsőt? szóval, hogy mondjon valamivel többet, mint az előző, mutassa az eső-esés más aspektusát, pl azt, hogy eláraszt dolgokat.

- Ja, nem beszéltem a sorrendről - az is fontos a történet mesélésben. Gondolom a sarazós kép az az eső után volt :-), tehát akkor annak kéne a végére kerülni.


Most mennem kell, de csak így tovább - lépésről lépésre :-)


APROPÓ: majd valamikor legyen egy ilyen téma is: tökröződések, illetve piac. Jó nehezek :-)

Kricsár Annamária írta...

Már megint írtál olyanokat, amik nekem még véletlenül sem jutottak eszembe: például, hogy mondjon valamit a kép:) Én csak fényképezem, ami megtetszik. Meg hogy a sorrend is fontos ebből a szempontból. Legközelebb ezekre is igyekszem figyelni.
A középső képet meg ezek szerint elrontottam, és csak én látom, hogy az egy zöld színű műanyag edény, amit amúgy a gyerekek használnak homokozáshoz. Csak a meggyfa alatt volt, beleesett az eső, és belehulltak a szirmok. És ami még eddig nem jutott eszembe: oké, hogy ilyen volt, de ha már képet akarok csinálni, nyugodtan bele is nyúlhattam volna, hogy átrendezzem a szirmokat.
Meg akkor már a sarazós képet sem kellett volna ide tennem, mert egyáltalán nem kapcsolódik a "történethez", napokkal később készült, és már oda kellett vinni a vizet, hogy tudjanak sarazni:) Vagy nem is, csak nem elárulni, hogy mikor készült! És úgy már bele is illik...
De jó, megint egy csomó dolog, amire oda kell figyelni! Köszi, Judit!

Kricsár Annamária írta...

Ja, meg a sarazóshoz: tudom ám, hogy nem annyira jó kép, de nekem kedves:) Más gyerekének a keze biztos nem érdekelne ennyire:) Szóval talán ezért nem kellett volna beleraknom...

vadjutka írta...

Nem feltétlenül kell ám átrendezni szirmokat :-). Pl te is odébb mehetsz, ahonnan másképp látszik. Vagy lefekhetsz a fűbe.

Velem pl nagyon nehéz utazni, mert sokat fotózok - ami önmagában nem egy meglepetés :-).
De: egy dolgot legalább 3-4 beállításból (vagyis én állok másképp, pl szemből, oldalról, fentről stb stb) fotózok, egy beállításban 3-4 fotó van átlagban, a fényviszonyoktól függően. Szóval komoly testmozgást igényel a dolog :-).

pl így nézek ki akció közben :-)
http://www.flickr.com/photos/vadjutka/3278104079/in/set-72157605647390527/

Nagyváradi Csilla írta...

Hű, ez milyen hasznos volt!!!
Köszi!
Egyszer majd lehetne egy dinamikus téma is, mozgás, tánc, futás... olyan jó kis elmosódós...majd ha már nagyobbak leszünk... :)
Egy idő után talán újra is kezdhetnénk a témákat, így láthatnánk, hogy mennyire másként viszonyulunk később az adott dologhoz. Vagy ez hülyeség?

Kricsár Annamária írta...

Judit, az nagyon ciki, ha ezt vagy 15 kép közül választottam ki? :)Több szögből, távolságból csináltam. És ez lett belőle:) De legalább van hova fejlődnöm:)
Csili, nekem oké a mozgás, bár fogalmam sincs, hogy az én tök egyszerű, semmit nem tudó gépemmel lehet-e erről jó képeket csinálni. De ki akarom próbálni:) Meg az ismétlés is tetszik. Majd gondolkozunk rajta.