2010. május 16., vasárnap

Horgoltak


Hasonló karkötőt csináltam már, de eddig ez a kedvencem. Jó kemény drótból horgoltam, meg is szenvedtem vele. Aprócska kalcitokkal kereteztem.


Eredetileg úgy terveztem, hogy az elejére is teszek valami horgolt csicsát, de soknak éreztem volna.


A nyaklánccal kapcsolatban felemások az érzéseim, kicsit sok. Az nem zavar, hogy hatalmas, csak kicsit túlbonyolított. Mivel nem tudtam eldönteni, hogy rövid, vagy hosszú láncot szeretne-e, így mindkettőt kapott: csináltam hozzá egy kis hosszabbítót, amit ki lehet venni, ha rövid láncon szeretnénk hordani.


És készült még egy, tiszta pucér vörösrézből, csicsa nélkül. Ehhez viking láncot csináltam.

5 megjegyzés:

Ági írta...

Gyönyörűek, egytől egyig :) bár nem értem hogy lehet drótból ilyen szépen horgolni :))

horimarika írta...

Hihetetlen szép munka!!!

Unknown írta...

Gyönyörű ez a karkötő! Csatlakozva a kételyeidhez: lehet, hogy a medál jobb lett volna, ha belül nincs kalcit. A horgolásért és a viking láncért én is nagyon csodállak - remélem egyszer nekem is lesz alkalmam megtanulni.

Mandala írta...

Csodásak lettek a nyakláncok és a karkötő, mind egytől egyig tökéletes, se nem túl sok, se nem kevés a díszítés. A dróthorgolást én is szívesen elsajátítanám.

Kricsár Annamária írta...

Nagyon köszönöm!
Drótból nem nehéz horgolni, ha már ismered a horgolás alapjait. Teljesen ugyanolyan, mint fonalból, csak merevebb a drót. Ja, meg kell hozzá némi bőrkeményedés, hogy ne nyúzza le a bőrt az ujjról:)
Ezek sima rövidpálcával készültek.