2009. augusztus 13., csütörtök

Két kaboson



Még a Csángó Fesztiválon kaptam ezt a két ásványt Esticsendtől, hogy foglaljam be neki. A barnás karneol, őt körbehorgoltam. A másikról azt mondta az eladó, hogy aventurin. Eddig úgy tudtam, csak zöld aventurin van, de utánanéztem a neten, és tényleg létezik. Képet viszont csak egyet találtam róla, az alapján akár tényleg lehet kék aventurin. De amennyit én értek hozzá, akár szodalit is lehet. Ha valaki felismeri, segítsen légyszi.

7 megjegyzés:

azeszti írta...

hát nekem gőzöm sincs az ásványokról, a medálok viszont gyönyörűek lettek :)

soldi írta...

Tényleg nagyon szépek, megérte a sok munka! Az ásványok is jól mutatnak a réz drótoddal, nem csak a gyöngyök! Gondolkodtál már ezen a párosításon a jövőben?

Kricsár Annamária írta...

Köszi:)
Szoktam ásványokat is használni, de inkább splittereket. A befoglalásaimhoz eddig szinte csak kavicsokat használtam, nem ásványt.

Ena írta...

Nagyon szépek lettek. Ügyes vagy. Szeretnélek meghívni egy játékra. A lényege: írd le a most vagy legutóbb olvasott könyvnek a 161.oldaláról az 5. mondatot. :)

Rozali Collection írta...

Mennyi munka lehet egy-egy ilyen medálban! :o Nagyon szépek lettek! Annak az állítólag kék aventurinnak elképesztően szép színe van és nagyon jól mutat így befoglalva!! (szerintem nem szodalit, azzal már dolgoztam és nem egészen ilyen!)

Kricsár Annamária írta...

Ena, köszönöm a meghívást, élni fogok vele:)
Rozali, köszönöm! Szodalittal már dolgoztam én is, tényleg csak egy-két szem volt benne, ami hasonlít ehhez. Az inkább fehéresebb a kék mellett. Ha ennek a színe zöld lenne, biztosan rámondanám, hogy aventurin, mert olyan a fénye meg pont olyan átlátszó hatású és mégsem átlátszó. Ezt jól megaszondtam:)

Timici írta...

az a kék nagyon tetszik, de gondolom ezen cseppet sem lepődtél meg;o)